macnotes.gr
a blog for first time Mac users

Ακύρωση σύνδεσης σε Open Wi-Fi Network

Sep. 26th 2011 0 comments

Όταν κάνετε έστω και μία φορά χρήση κάποιου γειτονικού ξεκλείδωτου ασύρματου δικτύου, ενδέχεται το μηχάνημα να το αναγνωρίζει μετέπειτα σαν το default, παρ’ ότι σαν τέτοιο είναι προκαθορισμένο το δικό σας δίκτυο.Όταν δε το εμπλεκόμενο δίκτυο είναι κλειστό μπορεί να εμφανισθεί το μήνυμα “None of your preferred networks are available”, ή το “You’re not connected to the Internet”.


.

Στον οδηγό, εμπλεκόμενο δίκτυο είναι το SpeedTouch.

1. Πηγαίνετε  > System Preferences και click Network.

2. Επιλέγετε Wi-Fi, οπότε στο Network Name βλέπετε το όνομα του επίμαχου δικτύου. Click το κλειστό λουκέτο κάτω αριστερά, πιστοποιηθείτε και click Advanced.

3. Επιλέγετε το SpeedTouch, click το , πιστοποιηθείτε, click OK κάτω δεξιά, οπότε το εμπλεκόμενο δίκτυο διαγράφεται. Κατόπιν πηγαίνετε στο προηγούμενο screen shot, από την drop-down λίστα του Network Name επιλέγετε το δίκτυο σας για παράδειγμα το no-one, click Apply για επιβεβαίωση και τελειώσατε.

4. Αν παρ’ ελπίδα το το θέμα παραμείνει ή όταν το εμπλεκόμενο δίκτυο δεν υπάρχει στην λίστα, αυτό σημαίνει ότι έχει αλλοιωθεί το .plist file του Wi-Fi και πρέπει να διαγραφεί, να αναδημιουργηθεί στη συνέχεια από το σύστημα και συνακόλουθα να εκλείψει το θέμα.

Πηγαίνετε λοιπόν /Macintosh HD/Library/Preferences/SystemConfiguration, σύρετε στον κάδο το com.apple.airport.preferences.plist και restart το Mac.

Σημαντικό : θα διαγραφεί και το(α) δικό σας δίκτυο, οπότε θα πρέπει να το καθορίσετε ξανά.

Related posts :

0 comments Add a comment


No comments yet.

Add a Comment





reset all fields