macnotes.gr
a blog for first time Mac users

OS X Lion : διαχείριση του “Reopen windows when logging back in”

Oct. 5th 2011 0 comments

Σε Shut Down ή σε Restart του Mac εμφανίζεται το κλασικό παράθυρο με την ερώτηση “Are you sure you want to shut down / restart your computer now?”, ενώ υπάρχει και το box με την επιλογή “Reopen windows when logging back in”, που είναι εκ προοιμίου τικαρισμένο.

Συνακόλουθα, κάθε φορά που ανοίγει το Mac όσα παράθυρα εφαρμογών ήταν ανοιχτά κατά το κλείσιμο του, ανοίγουν και πάλι. Ξε-τικάροντας το box προφανώς αναμένει κανείς να μην ανοίξουν, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει.

Για να αντιμετωπίσετε το θέμα, πηγαίνετε στο Terminal (/Applications/Utilities) και copy/paste την εντολή :

curl http://goo.gl/Z4EFC -L -s -o ~/fixlogin.sh && md5 -q ~/fixlogin.sh | xargs -I % mv ~/fixlogin.sh ~/%.sh && chmod +x ~/121dca51e66073624da420b6e1be61d9.sh && sudo ~/121dca51e66073624da420b6e1be61d9.sh ; rm ~/121dca51e66073624da420b6e1be61d9.sh

Για να αναιρέσετε την εντολή, copy/paste :

sudo defaults delete com.apple.loginwindow LoginHook

Update : Από το OS X Lion 10.7.3 και μετά, ξετικάροντας το box, τα παράθυρα δεν ανοίγουν πλέον.

Πηγή

0 comments Add a comment


No comments yet.

Add a Comment





reset all fields