macnotes.gr
a blog for first time Mac users

RestoreMeNot

Jan. 27th 2012 0 comments

Κατά το κλείσιμο του μηχανήματος εμφανίζεται η επιλογή “Reopen windows when logging back in”, οπότε το σύστημα θυμάται τι παράθυρα ήταν ανοιχτά πριν κλείσει το Mac ώστε να τα ανοίξει και πάλι μόλις κάνετε login. Για κάποιους χρήστες μπορεί η επιλογή να είναι εξυπηρετική, ενώ για άλλους ίσως και ενοχλητική.

Αν λοιπόν ανήκετε στην δεύτερη ομάδα χρηστών, κάθε φορά που κλείνετε το μηχάνημα, αρκεί να ξετικάρετε το box και τα παράθυρα δεν θα ανοίξουν· όχι και τόσο πρακτικό θα μπορούσε να πει κανείς.

Σαν εναλλακτική έχει ήδη αναρτηθεί ο οδηγός, για μόνιμη και πλήρη απενεργοποίηση της επιλογής.

Σαν δεύτερη εναλλακτική προτείνεται το RestoreMeNot, ένα μικρό prefpane που επιτρέπει με το + κάτω αριστερά την επιλεκτική επιλογή των εφαρμογών που δεν θα ανοίγουν εφεξής.

Πάντως να έχετε υπ’ όψη σας ότι δεν υποστηρίζουν το “window restoration” όλες οι εφαρμογές. Συνεπώς όταν εμφανισθεί το παράθυρο, relaunch την εφαρμογή τουλάχιστον μια φορά ώστε να μπορέσει το RestoreMeNot να εντοπίσει τα restoration data.

Related post : Διαχείριση του “Reopen windows when logging back in”

0 comments Add a comment


No comments yet.

Add a Comment





reset all fields