macnotes.gr
a blog for first time Mac users

Permission errors σε αρχεία, μετά από δικτυακή μεταφορά τους

Apr. 20th 2012 0 comments

Τα permissions αρχείων και φακέλων είναι προσβάσιμα με επιλογή ενός αρχείου ή φακέλου και cmd-I, οπότε αναδύεται το Get Info window κατά κανόνα με τα Privileges που βλέπετε.

Όμως ενίοτε τα permissions μπορεί να αλλοιωθούν και να εμφανισθεί τότε η ένδειξη “Fetching” για παράδειγμα, όπως περιγράφεται στον οδηγό.

Ακόμη, ιδιαίτερα μετά από δικτυακή μεταφορά αρχείων, μέσω email, File Sharing, Dropbox για παράδειγμα, ή ακόμη και μετά από migration μπορεί στα privileges του username σας να αναφέρεται πλέον το “Read only”, “No Acces” ή “Nobody can Read & Write”. Επίσης, το ίδιο μπορεί να προκύψει και σε αναδιοργάνωση αρχείων στο μηχάνημα.

Σαν συνέπεια της αλλοίωσης, δεν μπορείτε πλέον να ανοίξετε, επεξεργασθείτε ή να διαγράψετε αρχεία. Για άρση του θέματος λοιπόν, πρέπει να προχωρήσετε σε reset των home folder permissions και των ACLs τους (Access Control Lists) όπως περιγράφεται στην συνέχεια.

Διαδικασία :

1. Πηγαίνετε /Applications/Utilities, ανοίγετε το Disk Utility και τρέχετε την ρουτίνα Repair Disk Permissions, ώστε να αποκατασταθούν τυχόν αλλοιωμένα System permissions.

2. Restart το μηχάνημα και μόλις ακούσετε τον ήχο εκκίνησης πατάτε τα πλήκτρα command-alt-R για boot στο Internet Recovery και από τα Utilities επιλέγετε Terminal.

Πληκτρολογείτε· resetpassword.

Επιλέγετε τον Macintosh HD, από την drop-down λίστα του Select the user account επιλέγετε το admin account σας, click το μπουτόν Reset των Home Folder Permissions and ACLs και στη συνέχεια πηγαίνετε  > Restart.

Related posts :

0 comments Add a comment


No comments yet.

Add a Comment





reset all fields