macnotes.gr
a blog for first time Mac users

Time Machine backups, δεν είναι πλέον προσβάσιμα για restore

Jun. 6th 2013 0 comments

Όπως περιγράφεται στο άρθρο Time Machine – setup & backup, εγγενώς το Time Machine αρχικά αντιγράφει ολόκληρο το boot drive του συστήματος σε έναν εξωτερικό δίσκο που εσείς καθορίζετε. Στη συνέχεια και ανά ώρα κάνει incremental backups, αντιγράφει δηλαδή μόνο ότι μεταβλήθηκε στο μεσοδιάστημα.

Μπορεί λοιπόν κανείς, από το κάθε ένα ωριαίο backup να κάνει restore επιμέρους αρχείων ή ολόκληρου του συστήματος όπως περιγράφεται στο άρθρο Restore από ένα Time Machine backup.

Κατά κανόνα η διαδικασία backup-restore είναι εξαιρετικά αξιόπιστη, όμως τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αναφορές ότι πρόσφατα ωριαία backups δεν εμφανίζονται πλέον στην σχετική λίστα για restore, ούτε είναι διαθέσιμα για χρήση με το Migration Assistant.

Το θέμα φαίνεται ότι προκαλείται από αλλοίωση (corruption bug ?) των Time Machine preferences, οπότε καλό θα ήταν να ελέγξετε κατά πόσο και το σύστημα σας έχει τυχόν επηρεαστεί.

Διαδικασία ελέγχου :

1. Συνδέετε τον δίσκο backup στο μηχάνημα, πηγαίνετε στο εικονίδιο του Time Machine στο menu bar και click Back Up Now, για δημιουργία ενός νέου backup.

2. Με το πέρας της διαδικασίας click Enter Time Machine, οπότε δεξιά στις μπάρες θα πρέπει να δείτε τα διαθέσιμα backups, του τελευταίου (latest backup) συμπεριλαμβανομένου στην τελευταία μπάρα.

Ή restart το Mac με πατημένα τα πλήκτρα cmd-R για μετάβαση στο Recovery HD, όπου επιλέγετε Restore From Time Machine Backup.

Οπότε θα πρέπει και εδώ να δείτε τα διαθέσιμα backups, του τελευταίου συμπεριλαμβανομένου στην κορυφή της λίστας.

Αν παρ’ ελπίδα σε όποια επιλογή δεν δείτε το τελευταίo backup, αυτό σημαίνει ότι έχουν αλλοιωθεί τα Time Machine preferences.

Αποκατάσταση :

1. Στο εικονίδιο του Time Machine στο menu bar επιλέγετε Open Time Machine preferences και σύρετε το slider στο OFF.

2. Πηγαίνετε /Macintosh HD ▹ Library ▹ Preferences folder και σύρετε στον κάδο το αρχείο com.apple.TimeMachine.plist. Πηγαίνετε πάλι στα ΤΜ preferences, σύρετε το slider στο ON και restart το μηχάνημα ώστε να αναδημιουργηθεί το .plist file.

3. Click Select Backup Disk ή Add or Remove Backup Disk, επιλέγετε τον δίσκο backup και click Use for Backup.

Θα τρέξει ένα νέο backup σε συνέχεια των προηγούμενων, ενώ όλα τα τα backups σας θα πρέπει να είναι πλέον προσβάσιμα για restore.

Related post : Time Machine troubleshooting topics [ευρετήριο]

0 comments Add a comment


No comments yet.

Add a Comment





reset all fields