a blog for first time Mac users

Σχετικά με το full reset του Time Machine backup

December 27th, 2013 0 comments

Το Time Machine είναι μια αξιόπιστη εφαρμογή, που κατά κανόνα δουλεύει άψογα. Όμως, σαν εφαρμογή, μπορεί και αυτή να παρουσιάσει αλλοιώσεις ή προβλήματα αν προτιμάτε με πιο σημαντικό την παράλειψη backup στοιχείων του συστήματος.

Η παράλειψη δυστυχώς γίνεται αντιληπτή μόνο όταν απαιτηθεί restore ενός αρχείου ή του συστήματος μετά από erase (φορμάρισμα) του δίσκου, ή σε Clean Installation του συστήματος.

Επειδή δε η παράλειψη ενδέχεται να εκτείνεται σε όλα τα υφιστάμενα backups, πρακτικά αυτό σημαίνει την οριστική απώλεια των εμπλεκόμενων αρχείων.

Το θέμα λοιπόν προκαλείται από αλλοίωση του Time Machine preference file και αποκαθίσταται με full reset της διάταξης του Time Machine. Επισημαίνεται ότι δεν θίγονται τα υφιστάμενα backups, ενώ το backup που θα προκύψει μετά το reset προστίθεται σαν σύνηθες backup σε συνέχεια των υφιστάμενων.

• Διαδικασία :

1. Ανοίγετε τα Time Machine Preferences και σύρετε το slider στο OFF, ή ξετικάρετε το box “Back Up Automatically”. Κλείνετε το παράθυρο.


.

2. Συνδέετε τον δίσκο backup. Ή τον αποσυνδέετε και τον συνδέετε ξανά μετά από ≈15”.

3. Πηγαίνετε Macintosh HD ▹ Library ▹ Preferences και σύρετε τον κάδο το αρχείο com.apple.TimeMachine.plist.


.

4. Θα προκύψει το παράθυρο, click Use as Backup Disk.

6. Θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για έναρξη του backup.

✓ Για λόγους ασφάλειας, συνιστάται να τρέχετε περιοδικά το full reset.

Related posts :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *