macnotes.gr
a blog for first time Mac users

Οι διαφορές μεταξύ “Duplicate” και “Save As” στο OS X

Apr. 22nd 2014 1 comments

Στο File menu των εφαρμογών TextEdit, Pages, Numbers και Keynote, μετά το αρχικό Save ενός αρχείου τους υπάρχει η επιλογή Duplicate. Μέσω αυτής δημιουργείται μόνο η κόπια της τρέχουσας εργασίας σας (χωρίς τις previous versions της). Παράλληλα μένει άθικτο το πρωτογενές αρχείο.

Πατώντας το πλήκτρο alt την θέση της Duplicate παίρνει η επιλογή Save As, οπότε το αρχείο σώζεται με την τρέχουσα εργασία σας αλλά και με όλες τις previous versions του. Και σε αυτή την επιλογή μένει άθικτο το πρωτογενές αρχείο.

Ενώ μπορείτε να το προσθέσετε μόνιμα στο menu, ακολουθώντας τα βήματα του άρθρου διαχείριση του “Save As” στο OS X.

Related post : Θέματα με open & save αρχείων (files)

1 comment Add a comment

  1. Rihardos

    Σε εφαρμογές, όπως η επεξεργασία φωτογραφίας, υπάρχει και το “export” πλέον. Μάλλον είναι κάτι αντίστοιχο του “save as” και λύνει τα χέρια μιας και μπορείς να κάνεις πολλές παραλλαγές του θέματος σου και να το αποθηκεύεις κάθε φορά με διαφοροποιημένο όνομα.


Add a Comment





reset all fields