macnotes.gr
a blog for first time Mac users

Επαλήθευση (verify) των Time Machine backups

Sep. 22nd 2014 0 comments

Το Time Machine είναι μια αξιόπιστη εφαρμογή, που κατά κανόνα δουλεύει άψογα. Όμως, σαν εφαρμογή, μπορεί και αυτή να παρουσιάσει αλλοιώσεις ή προβλήματα αν προτιμάτε με πιο σημαντικό την παράλειψη backup στοιχείων του συστήματος.

Το θέμα λοιπόν προκαλείται από αλλοίωση του preference (.plist) file του, ενώ προκύπτει, γίνεται αντιληπτή σε restore ενός αρχείου και ιδιαίτερα του συστήματος μετά από φορμάρισμα (erase) του δίσκου.

Επειδή δε η παράλειψη ενδέχεται να εκτείνεται σε όλα τα υφιστάμενα backups, η οριστική απώλεια των εμπλεκόμενων αρχείων σε erase του δίσκου είναι δεδομένη.

Το ΤΜ λοιπόν διαθέτει την ρουτίνα “Verify Backups” (click το εικονίδιο του στη menu bar με πατημένο το πλήκτρο alt), που προς το παρόν τουλάχιστον είναι ενεργή μόνο σε backups του Time Capsule ή δικτυακών δίσκων (NAS devices).

Ελέγχει δε -σύμφωνα με την knowledge base– ότι τα backups είναι σε καλή κατάσταση. Ενώ δεν διευκρινίζεται κατά πόσο ελέγχει και τυχόν παράλειψη backup αρχείων.

Προληπτικά λοιπόν συνιστάται να τρέχετε περιοδικά την διαδικασία για full reset της διάταξης του Time Machine, θα σας προφυλάξει από δυσάρεστες καταστάσεις.

0 comments Add a comment


No comments yet.

Add a Comment





reset all fields