macnotes.gr
a blog for first time Mac users

Time Machine Error: “The backup volume is read only”

Oct. 13th 2014 0 comments

Το Time Machine δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, απλά πρόκειται για μια εξαιρετική εφαρμογή του OS X. Όμως και αυτό υπόκειται σε αλλοιώσεις, που αναφέρονται στα related post στο τέλος του άρθρου.

Ένα από τα συνήθη θέματα που μπορεί να ανακύψουν λοιπόν είναι το Time Machine να μην έχει πλέον πρόσβαση στον δίσκο backup, με εμφάνιση του μηνύματος The backup volume is read only, αφού το σύστημα θεωρεί ότι τα permissions του δίσκου έχουν μεταβληθεί σε read only.

Αντιμετώπιση:

1. Στο Disk Utility επιλέγετε το δεύτερο εικονίδιο του δίσκου, click το μπουτόν Unmount και κατόπιν αποσυνδέετε το καλώδιο του δίσκου από το port.
2.  ▹ Shut Down το Mac και το ανοίγετε μετά από λίγο.
3. Συνδέετε τον δίσκο.

Η πρόσβαση στον δίσκο πρέπει να έχει αποκατασταθεί.

Σε αποτυχία:

1. Στα Time Machine Preferences σύρετε τον slider στο OFF.
2. Στο Disk Utility επιλέγετε το δεύτερο εικονίδιο του δίσκου, click το μπουτόν Unmount και κατόπιν αποσυνδέετε το καλώδιο του δίσκου από το port.
3.  ▹ Shut Down το Mac και το ανοίγετε μετά από λίγο.
4. Συνδέετε τον δίσκο.
5. Στα Time Machine Preferences σύρετε τον slider στο ON.

Η πρόσβαση στον δίσκο πρέπει να έχει αποκατασταθεί.

• Σε αποτυχία :

1. Στα Time Machine Preferences σύρετε τον slider στο OFF.
2. Επισκευάζετε τον δίσκο με το Disk Utility, ανατρέχοντας το άρθρο.
3. Στα Time Machine Preferences σύρετε τον slider στο ON.

Η πρόσβαση στον δίσκο πρέπει να έχει αποκατασταθεί.

❖ Αν λοιπόν -σε επισκευή του δίσκου- το θέμα δεν προκύψει ξανά ίσως και να ήταν ένα περιστασιακό γεγονός ενδεικτικά από διακοπή ρεύματος ή από εσφαλμένη αποσύνδεση του δίσκου.

Σύσταση : αντικαθιστάτε τον δίσκο, τα backups σας είναι πολύτιμα.

Related posts :

0 comments Add a comment


No comments yet.

Add a Comment





reset all fields