macnotes.gr
a blog for first time Mac users

Εξαίρεση αρχείων στην ρουτίνα Restore (Migration) from Time Machine backup

Jun. 12th 2015 0 comments

Σε restore του συστήματος μετά από upgrade του δίσκου ή σε migration του σε καινούριο μηχάνημα, μπορεί να προκύψει το σφάλμα ότι η ρουτίνα δεν είναι εφικτή λόγω έλλειψης χώρου στον δίσκο προορισμού.

To θέμα προκύπτει λοιπόν όταν το backup υπερβαίνει την χωρητικότητα (capacity) του δίσκου προορισμού. Συνεπώς, πρέπει να “ελαφρυνθεί” ώστε να τρέξει η ρουτίνα. Ενώ, πριν αλλάξετε δίσκο, βεβαιωθείτε ότι το backup είναι αποδεκτό.

1η επιλογή :

Πηγαίνετε Open Time Machine Preferences > Options, click το +, στο παράθυρο που θα προκύψει, επιλέγετε κατά κρίση και click Exclude > Save για αποκλεισμό κυρίως ογκωδών φακέλων από το restore.


.

.

Για να συμπεριληφθεί και πάλι ο όποιος φάκελος σε μελλοντικά backups τον επιλέγετε, click το για να τον αφαιρέσετε από την λίστα και Save.

2η επιλογή :

Πηγαίνετε Enter Time Machine, στο τελευταίο backup επιλέγετε κατά κρίση, δεξί click, και Delete All Backups για διαγραφή του επίμαχου φακέλου από όλα τα υφιστάμενα backups. Σε επιλογή προηγούμενου backup υπάρχει πλέον και η επιλογή Delete Backup όπου ο φάκελος διαγράφεται μόνο στο επιλεγμένο backup. Ο πρωτότυπος φάκελος, εφ’ όσον δεν τον διαγράψετε, θα συμπεριληφθεί στο επόμενο backup. Ενώ επιλέγετε Copy, για αντιγραφή φακέλων σε εξωτερικό δίσκο.

Related posts:

0 comments Add a comment


No comments yet.

Add a Comment





reset all fields