a blog for first time Mac users

Error: “Time Machine completed a verification of your backups on” …..

April 10th, 2017 0 comments

Σε δικτυακή χρήση του Time Machine στο Airport Time Capsule ή σε NAS device, μπορεί αναπάντεχα να προκύψει το αντίστοιχο σφάλμα·

«Time Machine completed a verification of your backups on “diskname“. To improve reliability, Time Machine must create a new backup for you.»

Αυτό πρακτικά σημαίνει·

  • Τα υφιστάμενα backups δεν είναι πλέον προσβάσιμα (ενδέχεται να έχουν διαγραφεί πλήρως)
  • Το Τime Μachine θα διαγράψει τον δίσκο και θα δημιουργήσει ένα πλήρες αρχικό backup

Το θέμα φαίνεται να έχει προκύψει αρχικά το 2010, ενώ η συζήτηση των Apple Support Communities που ξεκίνησε το 2012 είναι επίκαιρη και σήμερα, μιας και δεν βρέθηκε ακόμη λύση ή το αίτιο αν προτιμάτε.

• Πάντως με τις επισκευαστικές ρουτίνες που προτείνονται στο άρθρο, φαίνεται ότι τα backups μπορεί να ανακτηθούν.

• Ενώ κατά το άρθρο, τα backups δεν μπορεί να ανακτηθούν πλέον στο NAS device. Στο Apple Time Capsule, ίσως περισωθεί κάτι.

Όπως και να έχει, για μια ακόμη φορά γίνεται επίκαιρο το γεγονός ότι δεν μπορεί κανείς να βασίζεται σε ένα και μοναδικό backup και ιδιαίτερα σε δικτυακό, όπως περιγράφεται στο άρθρο χρήση του Time Machine σε NAS devices.

Επισημαίνεται ότι αυξημένα επίπεδα ασφάλειας διασφαλίζει το εκ περιτροπής backup σε δυο δίσκους, ή έστω όταν παράλληλα με το δικτυακό τρέχει και ένα τοπικό backup.

Related posts:

Τελευταία ενημέρωση· 11.4.2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *