macnotes.gr
a blog for first time Mac users

Σχετικά με το Find My Mac (Find My iPhone)

Oct. 6th 2017 0 comments

Επειδή τα πάντα μπορεί να συμβούν, ίσως σκεφθείτε να προετοιμασθείτε για την διαχείριση μιας πιθανής απώλειας του MacBook ή της iOS συσκευής σας.

Σε Mac computers·

  • Ενεργοποιείτε την υπηρεσία του iCloud Find My Mac, ώστε να είναι εφικτός ο εντοπισμός του μηχανήματος που έχετε χάσει
  • Προστατεύετε το macOS από παραβίαση
  • Μεριμνάτε για ενημερωμένα Time Machine backup

Σε iOS devices·

  • Ενεργοποιείτε την υπηρεσία του iCloud Find My iPhone, ώστε να είναι εφικτός ο εντοπισμός της συσκευής που έχετε χάσει
  • Τρέχετε το iCloud ή το iTunes backup

• Σε απώλεια λοιπόν, ακολουθείτε τις διαδικασίες που περιγράφονται πιο κάτω. Όμως για να τρέξουν οι επιμέρους επιλογές θα πρέπει το Mac ή το iOS device να είναι online, ή να έχει παραβιασθεί αν προτιμάτε.

Α. Σε χρήση Mac computer σαν πηγαίο μηχάνημα, πηγαίνετε στο icloud.com και πιστοποιηθείτε.

Click Find iPhone.

Click All Devices, για πρόσβαση στα μηχανήματα σας με ενεργοποιημένο το Find My Mac – iPhone. Όταν το μηχάνημα είναι online, η κουκκίδα είναι πράσινη ή μπλε.

1. Click MacBook Pro

  • Lock· το μηχάνημα κλειδώνεται με κωδικό έξη ψηφίων.
  • Erase Mac· είναι η συνιστώμενη επιλογή

Πάντως σύμφωνα με το άρθρο, ιδιαίτερα σε μηχανήματα με μη αφαιρούμενη μπαταρία, που τρέχουν macOS Sierra ή νεότερο, έχουν ενεργοποιημένα τα login & firmware passwords, ο δείκτης ασφάλειας κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Σε υποθετική παραβίαση του macOS λοιπόν -με ενεργοποιημένο το Erase Mac- μόλις το μηχάνημα συνδεθεί στο δίκτυο ο δίσκος θα διαγραφεί και στη συνέχεια θα κλειδωθεί με EFI password, που θα σας κοινοποιηθεί.

Όμως ας μην παραβλέπουμε ότι ενδέχεται το μηχάνημα να μην συνδεθεί άμεσα στο δίκτυο. Προφανώς λοιπόν στο μεσοδιάστημα μπορεί να αντιγραφούν τα αρχεία, εκτός και είναι ενεργοποιημένο το FileVault.

2. Click iPhone.

α. Ενεργοποιείτε το Lost Mode ώστε να κλειδωθεί το τηλέφωνο, με τον κωδικό που ήδη χρησιμοποιείτε.

• Πληκτρολογείτε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας > Next.

• Αφήνετε το μήνυμα ως έχει, ή γράφετε το δικό σας > Done.

Σε ενεργοποίηση του τηλεφώνου θα προκύπτει η οθόνη·

β. Click Erase iPhone και ακολουθείτε τις οδηγίες στην οθόνη. Σε ενεργοποίηση του τηλεφώνου θα διαγραφούν από τη μνήμη του τα πάντα.

Όμως θα παραμείνει ενεργό το Activation Lock και θα προκύπτει απαιτώντας την Apple ID σας και το password, εφ’ όσον το τηλέφωνο δεν διαγραφεί από τα All Devices.


.
.
Β. Σε χρήση iOS device σαν πηγαίο μηχάνημα, στο icloud.com προκύπτει η οθόνη·

Click Open Find My iPhone > iPad > Ενέργειες > Σβήσιμο iPad. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι προαναφερόμενες επιλογές.


.
.

Τελευταία ενημέρωση· 9.10.2017

Support articles της Apple:

0 comments Add a comment


No comments yet.

Add a Comment





reset all fields