a blog for first time Mac users

Setup του Apple Mail

May 6th, 2011 0 comments

Το setup του Apple Mail είναι μια πολύ απλή διαδικασία, όποιον provider και να έχει κανείς, ενώ στον οδηγό provider είναι ο ΟΤΕ, (Conn-X).

Προτού ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το Mac είναι συνδεδεμένο στο Internet.

1. Ανοίγετε το Apple Mail από το Applications folder ή από το Dock, οπότε αναδύεται το παράθυρο General των preferences του.

2. Click το μπουτόν Accounts και στη συνέχεια το +, κάτω αριστερά.

3. Στο Full Name θα μπει αυτόματα το όνομα σας, (αυτό που καθορίσατε κατά την εγκατάσταση του Mac OS X). Στο Email Address βάζετε το usernαme@οtenet.gr. Στο Password βάζετε το password του provider.

4. Στο Account Type αφήνετε το POP, ενώ στο Description δίνετε ένα όνομα της αρεσκείας σας. Στο Incoming Mail Server πληκτρολογείτε αυτόν του provider, που μπορείτε να τον βρείτε στη σελίδα του, ενώ για το Conn-X είναι αυτός που βλέπετε. Στο User Name και Password βάζετε αυτά του provider.

5. Click Setup Manually.

6. Στο Authentication, από την drop-down λίστα επιλέγετε Password.

7. Στο Outgoing Mail Server επιλέγετε αυτόν του provider και που τον βρίσκετε στην σελίδα του, ενώ του Conn-X είναι αυτός που βλέπετε.

8. Click Setup Manually.

9. Στο Authentication, από την drop-down λίστα επιλέγετε Password.

10. Click Create.

11. Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε, όμως είναι ακόμη Offline. Κλείνετε το παράθυρο.

12. Click Save.

13. Quit / Open το Mail και τελειώσατε.

Σε όλα τα επίπεδα, όπως General, Accounts, κλπ. μπορείτε πλέον να κάνετε ρυθμίσεις κατά κρίση.

Είστε πλέον έτοιμοι να στείλετε το πρώτο σας e-mail

α. Ανοίγετε το Mail και click το εικονίδιο

Στο Το: πληκτρολογείτε την διεύθυνση, γράφετε το κείμενο και click Send ή cmd-Shift-D για να το αποστείλετε.

Πάντως η διαχείριση της διεύθυνσης κατ’ αυτό τον τρόπο κάθε άλλο από εύχρηστη είναι και συνήθως χρησιμοποιείται περιστασιακά.

Συνιστάται λοιπόν διαχείριση των επαφών (contacts) που χρησιμοποιείτε συχνά μέσω του Apple Address Book. Περισσότερα στον οδηγό.

β. Click λοιπόν και πάλι το εικονίδιο του βήματος α

Πληκτρολογείτε στο Το: το αρχικό γράμμα του ονόματος ή του επωνύμου οπότε εμφανίζεται η επαφή και το διαθέσιμο(α) e-mail. Σε ύπαρξη και άλλης(ων) επαφής με τα ίδια αρχικά θα εμφανισθεί και αυτή προς επιλογή. Επιλέγετε λοιπόν το e-mail address της επιθυμητής επαφής, return, γράφετε το κείμενο και click Send, ή cmd-Shift-D για να το αποστείλετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *