a blog for first time Mac users

Ρύθμιση ( calibration ) της μπαταρίας

June 4th, 2011 0 comments

Για να διασφαλίσετε τον καλύτερο δυνατόν χρόνο λειτουργίας της μπαταρίας του polycarbonate MacBook σας, θα πρέπει να την ρυθμίσετε όταν την αλλάξετε. Η διαδικασία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο μήνες, ενώ αν δεν χρησιμοποιείτε συχνά το Mac, μια φορά τον μήνα.

1. Συνδέετε το τροφοδοτικό και φορτίζετε πλήρως την μπαταρία, οπότε, το led του MagSafe γίνεται πράσινο, ενώ ο δείκτης στο menu bar δείχνει 100%.

2. Αφήνετε την μπαταρία να αναπαυθεί για δύο ώρες ή περισσότερο.Κατά το χρονικό αυτό διάστημα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Mac, υπό την προϋπόθεση ότι είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα.

3. Μετά από δύο ή/και + ώρες λειτουργίας του Mac, αποσυνδέετε το MagSafe και συνεχίζετε τις εργασίες σας.

4. Όταν εμφανισθεί το παράθυρο με το Low Battery Warning, σώζετε τις εργασίες σας, κλείνετε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές και περιμένετε να μπει το Mac σε sleep.

5. Όταν μπει σε sleep, μπορείτε να το αφήσετε έτσι για πέντε ώρες ή περισσότερο, ή να το κλείσετε.

6. Αν το έχετε κλείσει, συνδέετε το τροφοδοτικό, ανοίγετε το Mac και αφήνετε την μπαταρία να φορτιστεί πλήρως. Αν το έχετε αφήσει σε sleep και πάλι συνδέετε το τροφοδοτικό, το ξυπνάτε και αφήνετε την μπαταρία να φορτιστεί πλήρως. Κατά την διάρκεια της φόρτισης μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Mac.

Σε aluminium unibody μηχάνημα, η μπαταρία είναι pre-calibrated και δεν απαιτείται μετέπειτα calibration. Σε αλλαγή της -εκτός authorised service- σε unibody μηχάνημα, απαιτείται calibration.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *