a blog for first time Mac users

Time Machine: “Δεν ολοκληρώθηκε το αντίγραφο” (backup not completed)

June 5th, 2021 0 comments

Σύμφωνα με την  Apple, τόσο στο interface του Time Machine αλλά και στο σχετικό support document,  “διαγράφονται τα πιο παλιά εφεδρικά αντίγραφα όταν γεμίσει ο δίσκος”. 

Όμως παρ’ όλα αυτά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πλέον, όπως παλιότερα. Φαίνεται δηλαδή ότι διέφυγε της Apple η διαγραφή της αναφοράς. Πάντως προκύπτουν επαναλαμβανόμενα notifications της μορφής.

Στο δε info αναφέρονται και οι συστάσεις της Apple για αντιμετώπιση της κατάστασης.

✓ Ίσως σκεφθείτε την πρόταση μας· να διαγράψετε τον δίσκο του Time Machine και να ξεκινήσετε το backup εξ αρχής, εφ’ όσον βέβαια δεν ενδιαφέρουν τα παλιότερα backups. Δείτε και το άρθρο Time Machine backup vs iCloud storage.

Όσο αφορά στη σύσταση της Apple για εξαίρεση, είναι προσβάσιμη από τις Προτιμήσεις του TM > Επιλογές, όπου με το + επιλέγει κανείς τα εξαιρετέα.  Κατά τη γνώμη μας αυτό δεν θα βοηθήσει με την έννοια ότι σημαντικά αρχεία (συμβόλαια, συμβάσεις, μελέτες κλπ.), ογκώδεις φάκελοι photos, videos, PDFs και συναφή, για λόγους ασφαλείας επιβάλλεται να φυλάσσονται και στο Time Machine.

Related: Ευρετήριο οδηγών του Time Machine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *